Despre Google Căutare de cărţi
Privire generală
Gânduri şi opinii
Ajutor pentru probleme uzuale

Programul de parteneriat
Pentru editori şi autori
Înscrieţi-vă acum
Ajutor pentru Programul de parteneriat

Proiectul Biblioteca
Privire generală
Parteneri în Proiectul Biblioteca
Ajutor pentru bibliotecari

Poveşti de succes despre Programul de parteneriat

Arcadia Publishing poate atrage noi cumpărători pentru câteva mii de titluri prin intermediul programului Google Căutare de cărţi
Arcadia

Deţinătoare a unui catalog ce cuprinde mai mult de 3.000 de titluri publicate, Arcadia Publishing este editorul de frunte în domeniul istoriei locale şi regionale din Statele Unite. Arcadia utilizează tehnologie de ultimă oră pentru a crea publicaţii cu tematică istorică de calitate pentru segmente de piaţă locale, de dimensiuni mici, inclusiv serii cum ar fi Imagini din America, Istoria campusului, Atunci şi acum şi Istoria corporativă. Fondată în 1993, această companie beneficiază de 70 de angajaţi în sediul său central din Mt. Pleasant, Carolina de Sud şi în patru filiale regionale. Arcadia produce în mod obişnuit în jur de 500 de titluri noi în fiecare an.


„Am trimis tot ce este de interes în prezent şi a fost deja publicat şi trimitem în mod obişnuit cărţi în fiecare săptămână... Experienţa noastră până în prezent a fost cu adevărat pozitivă. A fost foarte uşor să ne înscriem în program şi să începem”.

Kate Everingham
Director de Vânzări

Provocarea

Fiind o editură de specialitate de volum ridicat, Arcadia întâmpină două provocări distincte. Una dintre acestea o constituie natura locală a catalogului său. „Noi publicăm cărţi care sunt relevante nu numai pentru cei ce trăiesc în aria pe care o acoperă acestea, ci şi pentru cei care au locuit aici în trecut, pentru cei ce doresc să locuiască aici şi pentru cei ai căror familii au locuit aici”, spune directoarea de vânzări Kate Everingham. „În mod obişnuit însă, singura cale de a practica marketingul direcţionat este vânzarea cărţii în librăriile locale, ceea ce înseamnă că aceasta nu ajunge la toate categoriile de cititori vizate”. O a doua provocare o reprezintă volumul ridicat şi frecvenţa titlurilor produse de Arcadia – aproximativ 8 - 10 cărţi noi în fiecare săptămână. „Strategia noastră de marketing se bazează mai degrabă pe faptul că oamenii ştiu că suntem specializaţi în titluri locale, decât pe presupunerea că aceştia au cunoştinţe despre un anumit titlu. Este o mare provocare să comercializezi în mod eficient un astfel de catalog”.

Arcadia are o echipă internă destinată marketingului pe Internet, care constă într-o varietate de abordări, cum ar fi programul de recomandări Amazon, recenziile de promovare şi menţiunile în publicaţii locale, precum şi construirea unor campanii directe de marketing prin e-mail pentru clienţii existenţi.

Soluţia

Când echipa de la Arcadia a auzit de programul Google Căutare de cărţi în toamna anului 2004, prin colegii din industria editorială, au decis să experimenteze includerea acestuia în eforturile lor de marketing. Everingham îşi aminteşte că iniţial, „ne-am pus nişte probleme interne legate de felul în care va funcţiona programul în contextul contractelor noastre curente şi am căzut cu toţii de acord că tipul nostru standard de contract ne permite să utilizăm un anumit procent din conţinut pentru a promova titlul. Iar Google Căutare de cărţi oferă în mod clar protecţie asupra drepturilor de autor pentru fiecare pagină, aşa că am fost cât se poate de mulţumiţi”. Arcadia a trimis mai întâi toate titlurile sale de primă importanţă, apoi a trimis toate titlurile disponibile incluse în catalogul său.

Google Căutare de cărţi trezeşte interesul prin aceea că oferă „o modalitate de creştere a vizibilităţii şi gradului de informare publică asupra activităţii companiei Arcadia, fapt care va aduce şi mai multă popularitate titlurilor noastre”, spune Everingham. „Ceea ce sperăm că va influenţa şi vânzările. Google Căutare de cărţi
ne permite să comercializăm cărţile noastre în afara ariilor prestabilite şi limitate în care ajung cu siguranţă”.


„Google Căutare de cărţi ne permite să comercializăm cărţile noastre în afara ariilor prestabilite şi limitate în care ajung cu siguranţă”.

Kate Everingham
Director de vânzări

În prezent, Arcadia are peste 1.000 de titluri în programul Google Căutare de cărţi şi încă aproximativ 1.000 se află în curs de publicare. „Am trimis tot ce este de interes în prezent şi a fost deja publicat şi trimitem în mod obişnuit cărţi în fiecare săptămână”, spune Everingham. Ea adaugă că deşi este prea devreme pentru a urmări rezultate specifice, Google Căutare de cărţi „pare că va avea foarte mult succes. Experienţa noastră până în prezent a fost cu adevărat pozitivă. A fost foarte uşor să ne înscriem în program şi începem”.

Întrebată despre alte aspecte legate de Google Căutare de cărţi, Everingham a declarat că „este unic - greu de comparat cu alte programe de marketing online”. Ea a adăugat: „Majoritatea oamenilor utilizează Google ca motor de căutare implicit, deci atunci când cauţi un nume de oraş, noi apărem pe o poziţie foarte bună în rezultatele de căutare, lucru care ne entuziasmează. Apoi, faptul că îndrumă cititorii spre cărţile noastre şi să le oferă posibilitatea să le cumpere este cu adevărat valoros pentru noi”.

Despre Google Căutare de cărţi

Google Căutare de cărţi le permite editorilor să îşi promoveze cărţile pe Google. Google scanează textul integral al titlurilor editorilor participanţi, astfel încât utilizatorii Google să poată vedea cărţile care se potrivesc cu subiectele pe care le caută. Când utilizatorii fac clic pe un rezultat de căutare care reprezintă o carte, ei sunt conduşi la o pagină de Web găzduită de Google care afişează o imagine scanată a paginii relevante din cartea respectivă. De asemenea, fiecare pagină conţine mai multe link-uri „Achiziţionaţi această carte”, care le permit utilizatorilor să cumpere cartea de la vânzătorii online. Utilizatorii mai pot vedea în aceste pagini anunţuri Google AdWords afişate în funcţie de context. Editorii vor primi o parte din venitul generat de anunţurile care apar pe conţinuturi care le aparţin.

©2011 Google - Pagina de pornire - Despre Google - Politica de confidenţialitate