Despre Google Căutare de cărţi
Privire generală
Gânduri şi opinii
Ajutor pentru probleme uzuale

Programul de parteneriat
Pentru editori şi autori
Înscrieţi-vă acum
Ajutor pentru Programul de parteneriat

Proiectul Biblioteca
Privire generală
Parteneri în Proiectul Biblioteca
Ajutor pentru bibliotecari

Poveşti de succes despre Programul de parteneriat

Crossway Books a obţinut un grad de expunere semnificativ pentru catalogul său utilizând Google Căutare de cărţi
Crossway

Crossway Books, cu sediul în Wheaton, Illinois, reprezintă departamentul pentru cărţi a ministeriatului creştin non-profit Good News Publishers. Good News publică imnuri gospel şi Biblia în versiune englezească standard, iar catalogul Crossway conţine aproximativ 400 de titluri active de ficţiune, non-ficţiune, cărţi cadou şi literatură pentru copii. Crossway produce aproximativ 60 cărţi noi anual. Cincizeci de persoane lucrează pentru Good News/Crossway.


„Google Căutare de cărţi ne permite să ridicăm strategiile noastre de marketing la un nivel superior. Intenţionăm în mod cert să utilizăm programul pentru cât mai multe dintre titlurile noastre”.

Stephen Smith
Webmasterul Crossway

Provocarea

Marketingul online practicat de Crossway se baza pe publicitatea prin cuvinte cheie în Google AdWords®. Aceasta direcţiona trafic de calitate spre site-ul lor de Web, însă după lansarea programului Google Căutare de cărţi, în octombrie 2004, directorul de operaţiuni de la Crosway a realizat importanţa faptului de a permite clienţilor să caute în conţinutul complet al titlurilor organizaţiei. Google Căutare de cărţi oferea o altă modalitate de sporire a vizibilităţii titlurilor sale, precum şi de direcţionare de trafic suplimentar către propriul site de Web. „Ne-am gândit că Google Căutare de cărţi ne-ar putea ajuta să punem informaţiile la dispoziţia tuturor pentru a fi descoperite”, spune webmasterul de la Crossway, Stephen Smith.

Soluţia

„Obiectivul nostru era acela de a realiza pe loc legătura dintre cititori şi potenţiali cititori şi conţinutul cărţilor noastre, chiar acolo, la nivel de cuvânt”, spune Randy Jahns, vicepreşedinte de marketing la Crossway. „Credem cu tărie că facilitarea răsfoirii cărţilor de către cei interesaţi va îmbunătăţi cifra vânzărilor prin toate căile”, adaugă acesta. „Google Căutare de cărţi le pune la dispoziţia tuturor celor care nu ar putea să intre în contact cu ele în alt mod - în cămine, biblioteci şi firme din lumea întreagă”.

În prezent, mai mult de 350 din cele mai mult de 400 de titluri conţinute în catalogul Crossway sunt accesibile prin Google Căutare de cărţi. Pe site-ul Crossway, fiecare titlu este însoţit de un link spre cartea respectivă, prin Google Căutare de cărţi. „Oricine poate răsfoi sau căuta pe loc cartea pentru a vedea dacă este interesat de aceasta”, spune Smith, adăugând: „noi afişăm, de asemenea, o promoţie specială pentru a informa pe toată lumea care sunt lucrările disponibile pe Google Căutare de cărţi”.

Unii autori de la Crossway au solicitat în mod special ca editorul să le pună la dispoziţie titlurile prin intermediul programului Google Căutare de cărţi. „Acesta le oferă un grad de expunere de neegalat”, spune Smith. Mai mult, „Câştigăm valoare în plus pentru titlurile noastre mai vechi. Avem o cantitate imensă de conţinut care nu a era accesibil online până acum. Putem spori rentabilitatea investiţiilor pe care le-am făcut deja”.

În plus, a fost „foarte uşor” să începem: „A fost doar o chestiune de colectare a codurilor ISBN şi a titlurilor şi de introducere a acestora”. Smith adaugă: „am primit chiar şi mesaje e-mail de la clienţi care ne mulţumesc pentru că le-am pus la dispoziţie textul complet al cărţilor noastre. Acest lucru demonstrează că cerere există şi că oamenii apreciază faptul că au posibilitatea să răsfoiască o carte înainte de a decide să o cumpere”.

Cât despre rentabilitatea investiţiei, Smith declară că „moneda noastră de referinţă nu este dolarul - este gradul de expunere”. El adaugă: „Google AdWords se ocupă cu direcţionarea traficului spre site-ul nostru, iar Google Căutare de cărţi chiar realizează popularizarea cărţilor noastre”. Într-un sens mai larg, Smith spune că „Google Căutare de cărţi ne permite să ridicăm strategiile noastre de marketing la un nivel superior. Intenţionăm în mod cert să utilizăm programul pentru cât mai multe dintre titlurile noastre”.

Despre Google Căutare de cărţi

Google Căutare de cărţi le permite editorilor să îşi promoveze cărţile pe Google. Google scanează textul integral al titlurilor editorilor participanţi, astfel încât utilizatorii Google să poată vedea cărţile care se potrivesc cu subiectele pe care le caută. Când utilizatorii fac clic pe un rezultat de căutare care reprezintă o carte, ei sunt conduşi la o pagină de Web găzduită de Google care afişează o imagine scanată a paginii relevante din cartea respectivă. De asemenea, fiecare pagină conţine mai multe link-uri „Achiziţionaţi această carte”, care le permit utilizatorilor să cumpere cartea de la vânzători online. Utilizatorii mai pot vedea pe aceste pagini anunţuri Google AdWords afişate în funcţie de context. Editorii vor primi o parte din venitul generat de anunţurile care apar pe conţinutul cărţilor lor.

©2011 Google - Pagina de pornire - Despre Google - Politica de confidenţialitate