Despre Google Căutare de cărţi
Privire generală
Gânduri şi opinii
Ajutor pentru probleme uzuale

Programul de parteneriat
Pentru editori şi autori
Înscrieţi-vă acum
Ajutor pentru Programul de parteneriat

Proiectul Biblioteca
• Privire generală
Parteneri în proiectul Biblioteca
Ajutor pentru bibliotecari

Proiectul Biblioteca Google Cărţi - Un catalog de fişe avansat ce cuprinde cărţile lumii

Lucrăm împreună cu câteva biblioteci mari pentru a include colecţiile acestora în Google Căutare de cărţi, cu posibilitatea, asemenea unui catalog cu fişe, de a prezenta utilizatorilor informaţii despre carte, iar în multe cazuri, câteva fragmente - câteva fraze pentru a afişa termenul de căutare în context.

Cum funcţionează Proiectul Biblioteca Google Cărţi?
Când faceţi clic pe un rezultat de căutare pentru o carte din Proiectul Biblioteca, veţi primi informaţiile bibliografice de bază despre carte şi, în multe cazuri, câteva fragmente - câteva fraze pentru a afişa termenul dvs. de căutare în context. Atunci când cartea respectivă nu este protejată prin drepturi de autor, veţi avea posibilitatea să vizualizaţi şi să descărcaţi textul complet. În fiecare caz, veţi vedea link-uri care vă îndrumă către librării online de unde puteţi cumpăra cartea şi către biblioteci de unde o puteţi împrumuta.

Vizualizare completă
Vizualizare fragment
Nu se poate previzualiza

Pentru a vedea detalii de prim-plan ale acestor pagini şi pentru a afla mai multe despre facilităţile Google Căutare de cărţi, vizualizaţi Capturi de ecran.

Care este scopul acestui proiect?
Scopul Proiectului Biblioteca este simplu: să faciliteze găsirea cărţilor relevante, în special a celor care nu mai pot fi găsite în alt mod - cum ar fi cele care nu se mai găsesc pe piaţă, în condiţiile în care se respectă cu stricteţe drepturile de autor ale autorilor şi ale editorilor. Obiectivul nostru final este să colaborăm cu editorii şi cu bibliotecile pentru a crea un catalog de fişe virtual, cuprinzător şi disponibil online, pentru toate cărţile scrise în toate limbile, care să-i ajute pe utilizatori să descopere cărţi noi, iar pe editori să găsească cititori noi.

©2011 Google - Pagina de pornire - Despre Google - Politica de confidenţialitate